Mezőkovácsházi Szivárvány Egyesület

A Mezőkovácsházi Szivárvány Egyesület 2007-ben alakult 30 fővel.Vezetőnek Csomós Pálnét választották. Fő célkitűzésünk a nyugdíjasok életének szervezése.Programjainkkal bekapcsolódunk a város életébe is. Összejöveteleinket keddenként,14 órakor tartjuk a Művelődési Központban.

A 2008.szeptemberi választáson Molnár Józsefné lett az elnök,helyettese Mákos Ferencné.A vezetőségnek tagja lett Zsótér Zoltánné,Szász Istvánné és Gyapjas Lászlóné.
A taglétszám folyamatosan nö.Jelenleg 85-en vagyunk.

A 2009-es programjainkból :

megvalósult:

– sikeres PÓTSZILVESZTER
-nagyon jó hangulatú NŐNAP
-részvétel a BŰNMEGELŐZÉSI projektben
-látogatás a GIMNÁZIUMBAN,az ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN,
a KÖNYVTÁRBAN a Költészet Napja alkalmából
-színházlátogatás Békéscsabán
-saját szervezésű találkozó /240 fő vett részt/
-részt vettünk a MÁJUS ELSEJEI főzőversenyen,melyen a zsűri a legjobbnak ítélte a főztünket
-közös névnapozás volt május 19-én,ahol a FÉRFINAPOT is megtartottuk
-voltak termékbemutatók is

ami még ezután következik:

-2 napos kirándulás Miskolc-Lillafüred
-1 napos kirándulás Temesvárra
-részvétel a gyulai Várszínház programján vagy a kübekházi Operettgálán
-megszervezni a CIVIL SZERVEZETEK NAPJÁT
-közös program az Iskolával, a Könyvtárral
-a következő évadra is szervezzük a színházlátogatást

-szalonnasütés
-előadások szervezése különböző témákban
-az augusztusi rendezvényünk lebonyolítása
-közös évbúcsúztató
– és amit az élet hoz.

Természetesen vannak olyan keddek is,amikor csak beszélgetünk,kártyázunk,jól érezzük magunkat EGYÜTT. Az Egyesület tagjait segítjük a nyugdíjjal kapcsolatos ügyek intézésében,a gyógyüdüléseken való részvételben. Jó kapcsolatot tartunk a környező településeken működö nyugdíjas szervezetekkel-látogatjuk egymás rendezvényeit is.

 

KÉPEK AZ EGYESÜLET ÉLETÉBŐL
Jól sikerült rendezvényünk

 

Egyesületünk a PARKERDŐBEN tartotta szokásos keddi összejövetelét.Nagy örömünkre rendezett, szép környezet fogadott bennünket-köszönet érte az illetékeseknek,de leginkább Sütő Lajosnak. Mindenki hozta a saját szalonnáját,amit megsütött, és egyéb kellékekeit,amivel kiegészítette a sült
szalonna ízét.Néhányan gondoskodtak arról is,hogy szomjan ne haljunk,amig sütögetjük a finom falatokat.Nagyon örültünk annak,hogy néhány unoka is részt vett ezen a kellemes rendezvényen.Azzal váltunk el,hogy gyakrabban tartunk a természetben “gyűlést”. 2009.06.16.

 

Irány Miskolc!
2009.június 26-án hajnali 5 órakor indult a csapat Miskolcra.Jó hangulatban keltünk útra.Az első hosszabb megállónk Tiszafüreden volt,ahol egy órányi csónakázás közben gyönyörködhettünk a tájban.Megérkezésün után elfoglaltuk a szálláshelyeket. Rövid ebéd után a társaság egy része a tapolcai fürdőben lubickolt,míg a többiek az AVASI kilátóból nézték a várost.
Másnap a kisvasúttal elmentünk Lillafüredre.Itt megnéztük a SZENT ISTVÁN barlangot,a Palota szállót és környékét.Kiadós esőt is kaptunk közben,de szerencsésen visszajutottunk Miskolcra.Ezután következett a DIÓSGYŐRI VÁR meghódítása,majd a felújított belváros megtekintése Miskolcon.Hazafelé megálltunk a nagylaposi CSÁRDÁBAN,és elfogyasztottuk a finom vacsoránkat. Az úton hazáig már a következő kirándulást tervezgettük. Mindenki jól elfáradt,de kellemes élményekkel tértünk nyugovóra.