Ma 2024. július 14. vasárnap, Örs, Stella napja van.

Tájékoztató Szünidei Gyermekétkeztetésről

A szünidei gyermekétkeztetés keretében a gyermek lakóhelye, vagy ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a déli meleg főétkezés helyben történő elfogyasztásának megszervezéséről gondoskodik. Ha a helyben történő elfogyasztásra nincs lehetőség, így különösen erre alkalmas helyiség hiánya esetén, a szünidei gyermekétkeztetés az étel elvitelével vagy a gyermek számára történő kiszállításával is biztosítható.

A gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C.§ (1) értelmében, ( továbbiakban Gyvt.)

A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést

a) a hátrányos helyzetű gyermek és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére ingyenesen biztosítja

Gyvt 21/C. §. (2)  alapján a szünidei étkeztetést  az alábbiak szerint kell biztosítani:

„(2) A települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetést az (1) bekezdés a) pontja szerinti esetben

a) a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt valamennyi munkanapon,

b) az a) pont alá nem tartozó gyermekek számára

ba) a nyári szünetben legalább 43 munkanapon, legfeljebb a nyári szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon

bb) az őszi, téli, tavaszi szünetben a tanév rendjéhez igazodóan szünetenként az adott tanítási szünet időtartamára eső valamennyi munkanapon köteles megszervezni, és ennek keretén belül a szülő, törvényes képviselő kérelmének megfelelő időtartamban az adott gyermek részére biztosítani.”

A fentiek értelmében tájékoztatom, hogy Mezőkovácsháza Város Önkormányzata

1.) 2023/2024. iskolai tanév nyári szünetének munkanapjira 2024. június 24. - 2024. augusztus 30. közötti időszakra, 49 munkanapon keresztül a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű iskolások részére.

2.) 2024. augusztus 12. - 2024. augusztus 23. közötti időszakra 8 munkanapon keresztül a bölcsődei zárva tartás idejére hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű bölcsődések részére.

napokon a Napközi Konyhán (5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány utca 59. sz.) az igénybevevő általi étel elvitelével  biztosítja a déli meleg étkezést. Az étel elviteléről a kérelmezőnek kell gondoskodnia a jelzett napokon 11.30- 14.00 óra között.

A Napközi Konyhán (5800 Mezőkovácsháza, Alkotmány utca 59. sz.) az igénybevevő általi étel elvitelével biztosítja a déli meleg étkezést. Az étel elviteléről a kérelmezőnek kell gondoskodnia a jelzett napokon 11:30 - 14:00 óra között.

Az igénybevétel feltétele a mellékelt nyilatkozat kitöltése, aláírása, az igény megjelölése csak a nyári szünet tekintetében. A nyilatkozatot valamennyi, a családban lévő hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos gyermek tekintetében ki kell tölteni. A nyilatkozatokat az alábbi intézményben kérjük leadni legkésőbb 2024. június 19-ig:

Mezőkovácsháza Polgármesteri Hivatal Költségvetési Irodája

5800 Mezőkovácsháza, Árpád utca 176.

 dr. Szilbereisz Edit jegyző

© Az oldalt készítette és üzemelteti a CsabaInformatika.NET

Buckle

The ultimate experience

The power for creating a better future is contained in the present - You create it by creating a good present.

(+1) 300 345 8000
info@buckle.pro
St New York, NY 10001

Opening Hours

Mon - Fri
9:00 am to 18:00 pm
Saturday
9:00 am to 16:00 pm
Sunday
Closed

CEO's Words

CEO

The theme is clean and crisp, yet it's genuinely sophisticated when it comes to the number of design tools offered with it and the flexibility.

CEO's Signature

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató